Usturoiul
negru, BENEFICII UIMITOARE fără miros neplăcut
De ce multă lume se ferește de
usturoi?
Răspunsul e simplu. Efectele lui
asupra respirației, fac ca cei mai mulți să il excludă din dieta zilnică. Și
uite așa, nu știu că pierd extrem de multe efecte benefice pentru sănătate.
Este considerat cel mai puternic antibiotic natural, solutie pentru prevenirea
cancerului și puternic antioxidant.
Dacă în trecut lumea îl folosea
ca tratament alternative, fără a se gândi la respirația neplăcută, astăzi puțini îl mai consumă tocmai din cauza
mirosului.
Care este totuși soluția?
Usturoiul negru a apărut tocmai
din această dorință de a elimina gustul puternic și mirosul neplăcut, fără ca
să își piardă proprietățile terapeutice.
Pentru a se obtine usturoiul
negru, se macereaza usturoiul alb printr-un proces 100% natural. Durează
aproximativ 45 de zile, timp în care este expus la condiții optime de umiditate
și temperature, după o retetă care este păstrată secretă.
Vracii şi medicii din vechime din
Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai
sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul
neplăcut.
Rezultatele sunt uimitoare!
Mirosul și gustul înțepător
dispare , structura lui devine cremoasă iar gustul său este delicios și rafinat. În timpul procesului
de transformare al usturoiului
alb în usturoi negru, au loc numeroase reacții biochimice. Când este pus
la fermentat acesta produce melanoidin, o substanță de culoare închisă, care
este responsabilă pentru culoarea lui si care are beneficii excepționale pentru
sănătate.
Introdus pe pieţele
internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul
negru a ajuns foarte popular atât în tot
extremul orient, cât și în Occident după importarea lui.
Ce gust are usturoiul negru?
Usturoiul negru are o savoare
foarte complexă, aromatică, cu tente de lemn dulce și prună uscată, ușor afumat
și dulceag. Această savoare este cunoscută în extremul orient cu termenul
UMAMI, termen care tradus înseamna gust
(uma) delicios (mi). Umami este al
cincilea gust, recunoscut recent de către occidentali și se înscrie pe listă
după cel sărat, dulce, acru şi amar.
Beneficiile usturoiului negru
Puternic
antioxidant
Antioxidanții sunt substante ce
au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi care afectează
sistemul imunitar. Slăbirea acestuia duce la
îmbolnăviri de inimă, plămâni, creier, probleme de cancer și îmbătrânire
prematură.
Usturoiul negru are o cantitate
de antioxidanți de 5 ori mai mare decât a usturoiului obișnuit.
In plus, din cei 20 de aminoacizi
naturali ce intră în compoziția proteinelor, usturoiul negru conține un număr
de 18, printre care și cei 8 esențiali, adică cei care nu pot fi produși de
organismul uman și trebuie aduși din exterior, prin alimentație.
Previne
cancerul
Usturoiul este cea mai studiată
plantă, fiind obiectul de studiu în
prevenția cancerului, în multe universități și laboratoare din
întreaga lume.
Conform studiului realizat de
“The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition “( EPIC), o
instituție ce investighează relația dintre dietă si cancer , consumul de
usturoi este asociat cu un risc scăzut
de a avea cancer de stomac, esofag,
pancreas și sân. Usturoiul este calificat ca fiind cea mai eficient în prevenția
cancerului, dintre cele 48 de alimente studiate în cadrul studiului.
O cercetare de lungă durată
realizată in cadrul Iowa Women's Health Study pe un eşantion de 41,837 de femei
cu vârste cuprinse intre 55 si 69 de ani, demonstrează scăderea riscului de
cancer de colon, prin consumul ridicat de usturoi.
Sănătos
pentru inimă
Usturoiul negru este denumit și alimentul inimii și al sistemului circulator.
Favorizează circulația optimă a sângelui, combate rigidizarea arterelor,
previne bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, subțiază sângele și are rol
vasodilatator.
Usturoiul negru asigura protectie
impotriva imbatrânirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor si
persoanelor cu colesterolul peste limitele normale.
Stimulează
sistemul imunitar
Sistemul imunitar este
responsabil de apărarea împotriva agenților patogeni ce pot afecta sănătatea
organismului. Vitaminele C, B6, mineralele seleniu și mangan pe care le conține
usturoiul negru sunt esențiale pentru buna
funcționare a sistemului imunitar.
Puternic antiviral si antimicrobian
Este cel mai puternic antiviral
după algele albastre. Usturoiul negru este considerat un tratament natural
excelent pentru tuse și răceală. Consumul lui regulat reduce riscul de infectii
respiratorii superioare.
Usturoiul negru ajuta organismul
să lupte cu infecţiile din corp. Conţinutul de alicină din usturoi genereaza
efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice. Usturoiul negru are o
concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid
care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri
de cancer.
Favorizeaza
digestia
Usturoiul negru activează digestia și îmbunatateste functiile organelor
digestive. Poate fi asociat mancărurilor mai grase, favorizând digestia acestora.
Un consum regulat îmbunătățește digestia persoanelor care suferă de afecțiuni
ale vezicii biliare.
Usturoiul negru în gastronomie
Adus pe piața occidentală a
câștigat popularitate tocmai datorită gustului nemaiîntâlnit și texturii sale
suave.
Intr-un articol publicat in
sectiunea “Design & living”, a redacției New York Times, usturoiul negru
este descris ca “un ingredient
exotic pentru meniurile rafinate”.
Matthias Merges, chef la Charlie
Trotter, a mentionat in “Restaurant News” usturoiul negru, ca unul din cele 5
descoperiri de top.
Pe lânga beneficiile terapeutice,
acest superaliment are un potențial fără sfârșit, ca ingredient în prepararea
mâncărurilor.
Unde se poate cumpăra?
Viataverdeviu,
va
recomanda usturoiul negru ce poate fi achiziționat acum și în România. Bio
Mediteran, firmă certificată bio, comercializează usturoi negru ecologic,
provenit din culturi de usturoi din zona mediteraneană, (Spania).
Se poate găsi în magazinele
naturiste partenere sau pe site-ul oficial www.biomediteran.ro
sursa:https://viataverdeviu.ro/usturoi-negru-beneficii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu