miercuri, 7 decembrie 2016

DE LA LUME ADUNATE: Alimentatia in "lupta cu boala"

Bine v-am regasit!

Un mail mi-a atras atentia, in aceasta dimineata, pentru ca seamana foarte mult cu parerea mea, in ce priveste alimentatia in viata de zi cu zi, dar mai ales atunci cand ne confruntam cu o problema grava de sanatate, care ne pune viata in pericol. 
Vi-l daruiesc in speranta ca va poate fi de folos voua sau celor dragi. Sunt lucruri stiute, sunt sigura, de fiecare, doar ca in aceasta "alergare haotica" dupa noutati (bineinteles sustinuta temeinic de reclamele facute prin toate mijloacele posibile), uitam lucrurile simple stiute de la parintii si bunicii nostri. Lucruri simple care ne-au "construit" sanatosi la trup, la suflet si la minte... 
Mai uitam ceva... sau, nu ne gandim prea mult la aspectul acesta. Manipularea indreptata spre noi, prin intermediul "avalanselor" de reclame, de care ne izbim in fiecare zi, constienti fiind sau nu. Toti cei care fac reclame, vedete sau nu, sunt platiti generos pentru a le face ... Ei au buzunarele pline, iar noi buzunare goale si viata macinata de boala. Poate cu alte ocazii, va expun in detaliu cele spuse mai sus. Acum va las in compania mail-ului primit in dimineata aceasta, care mi-a stimulat putin, spiritul de "luptator pentru dreptate", pe care fiecare roman il are, chiar daca se mai odihneste din cand in cand.

Va multumesc! Sa aveti zile senine, cu sanatate si armonie. 
Alexandra Hinda


"Unul dintre cele mai uşoare lucruri pe care le poate face o persoană predispusă sau atinsă de cancer, este să-şi adapteze dieta. Organizaţia Canceractive, înfiinţată de cercetătorul britanic Chris Woollams, consideră că Dieta Curcubeu este cea mai eficientă în lupta cu această boală, dar şi în prevenirea ei. Specialistul consideră că o alimentaţie corectă este o armă extrem de importantă, care poate creşte şansele de supravieţuire. Iată 12 alimente, conţinute în acest regim, care joacă un rol esenţial.

Uleiul de peşte

Uleiul de peşte are rol de antiinflamator, care reduce COX 2 (o enzimă ce apare în timpul inflamației) şi capacitatea ei de a atrage hormonii negativi numiţi eicosanoide, care duc la inflamaţie şi favorizează cancerul şi metastazele. Uleiul de peşte, în special de hering, macrou şi sonon, conţine şi cantităţi importante de vitamina A, foarte importantă împotriva cancerului. Studiile au arătat că un consum regulat din aceste uleiuri duce la reducerea cancerului de prostată, sân şi colon. În plus, mai conţin şi vitamina D, care este, de asemenea, de ajutor în lupta împotriva cancerului.

Carotenoidele – morcovi, ardei şi verdeţuri
Ardeii roşii şi verzi, caisele, verdeţurile (cum sunt varza kale şi spanacul), cartofii dulci şi morcovii furnizează carotenoide cu importante proprietăţi anticancerigene. Acestea se transformă în vitamina A, în catitatea şi la momentul solicitat de corp. O importantă sursă de carotenoide sunt şi algele Chlorella. Morcovii cruzi au un conţinut ridicat de pectine, atât de folositoare florei intestinale. Iar un ardei gras roşu este foarte bogat în vitamina C, chiar mai bogat decât portocalele.

Ghimbirul
Ghimbirul proaspăt, crud, are numeroase beneficii anticancerigene. Este un foarte puternic agent antiinflamator şi reduce efectele enzimei COX2. De asemenea, scade nivelul glicemiei din sânge, iar gingerolul conţinut de ghimbirul proaspăt ameliorează cancerul de prostată, sân, leucemia şi altele. În plus, conţine numeroase vitamine şi minerale şi este antiparazitar. Specialiştii recomandă un consum zilnic de puţin ghimbir crud ras peste mâncare sau adăugat în suc.


Seminţele

Seminţele sunt pline de uleiuri bune, vitamine în formă naturală (cum este vitamina E) şi fibre care-ţi asigură o flora intestinală sănătoasă şi rezistentă.
Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în zinc şi vitamina E. Zincul ajută vitamina C să-şi facă treaba şi reduce timpul de vindecare. Doza zilnică recomandată ar fi de şapte-opt linguri de seminţe pe zi, iar seminţele de floarea soarelui conţin şi puţin seleniu. 
Seminţele de dovleac pot fi amestecate cu cele de floarea soarelui între cerealele de la micul dejun. Cinci linguri din fiecare soi asigură 20 mg de vitamina E, care inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene şi protejează celulele imunitare de radicalii liberi. Vitamina E măreşte capacitatea de luptă a sistemului imunitar. Ideal ar fi un aport de 300-600 mg pe zi, cantitate la care nu se poate ajunge fără suplimente alimentare.
Seminţele de susan conţin polifenoli unici care reduc presiunea arterială şi nivelul lipidelor. Cercetările au demonstrat că aceştia pot combate inflamaţiile şi celulele canceroase. Vitamina E gama tocoferol reduce inflamaţiile din tot corpul. Polifenolii din susan şi in sunt transformaţi în compuşi care pot izola celulele canceroase.

Nucile

Cinci nuci braziliene asigură doza zilnică de seleniu. Acest este un foarte puternic agent anticancerigen. Cantitatea de seleniu necesară în fiecare zi poate fi asigurată şi din opt felii de pâine integrală, un ou organic sau un piept mare de pui. Seleniu mai conţin şi tonul, ceapa, broccoli şi roşiile.
Nucile şi migdalele sunt un bun adaos la dietă, deoarece conţin uleiuri bune şi fibre naturale. Potrivit cercetătorilor de la Cancer Watch, persoanele care mănâncă nuci în fiecare zi trăiesc mai mult.

Ciupercile

Există o mulţime de studii de specialitate care au arătat că ciupercile supranumite „medicinale” (Shiitake, Maiitake, Cordyceps) dau forţă sistemului imunitar şi luptă cu cancerul. Între efectele demonstrate, se numără creşterea activităţii macrofagelor, stimularea producţiei de limfocite, reducerea alimentării cu sânge a celulelor canceroase sau reducerea cu până la 70% a tumorilor canceroase.

Roşiile

Potrivit specialiştilor de la Harvard, între şapte şi zece căni de roşii pe săptămână reduc simptomele cancerului de prostată cu 40% şi influenţează multe alte cancere, cum ar fi cele de plămân sau de sân. Principalul ingredient este licopenul, iar doza zilnică necesară ar fi de 25-40 mg. Această substanţă miraculoasă se mai găseşte în căpşuni, ardei, morcovi şi piersici, dar o singură cană de supă de roşii conţine 65 mg de licopen. Acesta ajută la reducerea grăsimilor rele şi este un puternic antioxidant.

Legumele cu frunze verzi

Pe lângă avocado, fasole, cartofi, caise, dovleac şi gălbenuş de ou, legumele cu frunze verzi furnizează acid folic. Acesta ajută ADN-ul să se înmulţească corect, iar întregul complex de vitamine B pe care-l conţin contribuie la lupta cu celulele canceroase. În plus, legumele cu frunze verzi sunt o sursă importantă de sulforafani, care au puternice efecte epigenetice.

Broccoli

Ca şi celelalte legume crucifere, broccoli conţine fibre care ajută la eliminarea toxinelor. Mai mult, aceste fibre sunt bogate în galactoză, care atacă agenţii distructivi din intestive, fiind alimentul preferat pentru o floră bacteriană sănătoasă. Broccoli mai conţinbe şi indol 3 carbinol, care modifică şi reduce acţiunea estrogenului agresiv.


Usturoiul


Acesta este un aliment cu adevărat miraculos. Ingredientele sale active, cum este alicina, par să oprească răspândirea cancerului într-o mulţime de feluri, cum ar fi încetarea alimentării cu sânge a formaţiunilor tumoroase. Usturoiul ucide microbii şi reziduurile rămase după administrarea de medicamente. Este şi un puternic antiinflamator şi conţine numeroase ingrediente active, cum ar fi seleniu, triptofan sau agenţi pe bază de sulfuri, care atacă celulele canceroase. Doi sau trei căţei de usturoi pe zi pot face minuni." 

Sursa: mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu