luni, 8 mai 2017

Încredinţează-ţi averea altora şi te vei preschimba într-un câine ce păzeşte uşa

Bună dimineața, prieteni dragi,

Fiind mult mai implicat in  cunoasterea modului de viața a oamenilor din Tibet, din motive multiple, am găsit multe proverbe care mi se par deosebite, motiv pentru care am ales această tema, folosind ca punct de plecare, un proverb. 
Fiecare om, din primii ani de viață, afla de la înaintași, de la cei dragi din jur, care sunt valorile ce trebuie păstrate cu grija, constituind averea fiecăruia. 
Sunt convins ca in acest moment foarte multi suntem tentați sa spunem cu un zâmbet in coltul gurii: "avere la tibetani", acum ne învăța pe noi.  Modul superficial al nostru, al celor ce ne bucuram de noile descoperiri ale științei, ne dezvolta orizontul, neglijând in același timp averile adevărate.  
De la naștere suntem beneficiarii unor astfel de daruri valoroase, cum sunt :
"sănătatea, familia, traditia, obiceiurile, dragostea necondiționată, pe care o primim si care trebuie hrănita , ajutata sa crească alaturi de celelalte, pana la predarea lor, urmașilor. 
In principiu, omul, este tentat azi sa spuna ca averea o constituie doar casele, mașinile, banii depuși in conturi cat mai "dolofane". 
Ca unul dintre foarte multi copii, care au crescut dintr-o familie modesta, dar curata sufletește, am apreciat si apreciez mai mult, mult mai mult, bogăția spirituala, sănătatea si toate celelalte, încercând sa nu uit nimic din darurile vieții, ca sa am ce lăsa celorlalți, atunci când predau ștafetă. 
O parte dintre voi veți gândi : "vorbește despre el, parca noi nu suntem la fel". Am mai spus si voi spune mereu: sufletul este singura bogatie ce ne urmărește continuu, in timp ce averile materiale dobândite, se pot pierde intr-o clipita.
Nu putem pierde din vedere ca la nastere am venit cu sufletul, celelalte daruri (organe, calități) dezvoltandu-se in timp, cu participarea noastra totala, cu daruire. 
Daca bunurile materiale, le lăsam in administrarea altora, este o mare povara pentru suflet, fiind mereu  încordați, îngândurați, cu teama ca administrarea lor nu este pe placul nostru. 
Acum am văzut ca minciuna, înșelăciunile, hoția, sunt din ce in ce mai frecvente si din pacate ridicate la rang de valori. 
Recomandarea mea este simpla, referindu-se la cele mai mari averi personale: sa ne păstram, clipa de clipa, sufletul plin de căldură si curățenie, sa nu uitam de cei dragi si de prieteni, mintea mereu lucida, pe care sa o hrănim mereu cu informații folositoare si sănătatea. Numai o minte sănătoasă, un spirit sănătos ne ajuta sa avem un corp si o viață sănătoasă si frumoasa. 
Neglijarea celor dragi, a tradițiilor neamului, ne îndepărtează de propriile trăiri, de cei dragi, de origini. Păcat !
Lăsându-ne păcăliți de nepăsare, de vorbele lingușitoare a celor interesați de atingerea unor scopuri, ajungem la regrete, care ne costa in TIMP din viata noastra. 
Tot din proverbele tibetane am găsit si pe următorul, care pe lângă adevărul ce il conține, este dovedit de realitate: "Când încredinţezi altora casa ta, te vei trezi la uşă". Ce vom face predând sufletul, "casa vieții noastre", celor ce nu merita ?
E bine sa analizam si sa ne răspundem. 
In speranță ca nu am scris prea multe, lipsite de conținut, va doresc o viață așa cum doresc tuturor celor dragi, plina de Pace, Lumina, Liniște, Iubire sincera, necondiționată.
Va îmbrățișez cu toată dăruirea, prețuirea, prietenia, cu drag si dor.

Mereu același vechi prieten, Petre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu