miercuri, 17 mai 2017

Abandonează un obicei dăunător chiar dacă el îţi vine de la tatăl tău sau de la strămoşii tăi. Adoptă un obicei bun chiar dacă el este practicat printre duşmanii tăi.


Bună dimineața, prieteni dragi,

In fiecare zi, plina de frumusețe, de lumina binefăcătoare a soarelui, sau mai mohorâta, când soarele sta ascuns după norii negri de ploaie, urmărind știrile la TV. este aproape imposibil sa nu fie ceva care sa îmi răscolească sufletul. 
Ma întreb, de nenumărate cum si de ce tineri, băieți si fete implicați in tot felul de scandaluri, de agresiuni? Nu vreau sa fiu părtinitor si sa uit ca nici vârstnicii toți nu sunt corecți, lasandu-se prada alcoolului, substanțelor interzise si nu numai. 
Ca un răspuns la toate acestea, am ales o tema ce mi se pare ca are tangentă cu cele scrise si încerc sa o dezvolt. 
Este supărător cand, inca din frageda pruncie, prin exemplul primit din famili( nu (toate) se formează obiceiuri urate care ulterior vor înmulți numărul rău făcătorilor, alcoolici, consumatori de droguri, prostituție, agresiuni de tot felul, pana la crime, multe dintre ele săvârșite cu multa nonșalanță. Unde vrem sa ajungem ? Părinți plini de vicii, de obiceiuri murdare si periculoase își "adorm" copii folosind alcoolul, ca sa nu ii deranjeze, pentru câțiva lei sau băutură își obliga copii sa se prostitueze... 
Unde este sufletul, unde este bunul simt, unde sunt autoritățile statului, unde suntem noi, Oamenii, ce trecem nepăsători, iar unii fara rușine se implica in toate acestea ?   
Am "lansat" in mintea tuturor celor care sfidează bunul simt, expresia lipsita de consistenta si normalitate, "TOLERANȚĂ". Am uitat ca intelegerea, acceptarea, sunt pe lângă multi alți termeni mai accesibili limbii noastre? Pe vremea când noi ne formam in camine, grădinițe, scoli, mai auzeam in poveștile bătrânilor de "casele de toleranta". 
Toate acestea, ca si multe altele mi-au produs repulsie.
Vrem sa ne " transformam " , sa devenim "ca afara", dar preluând numai viciile?  E atât de greu sa ne păstram onoarea, demnitatea, sufletele curate, ca la randul nostru sa ne educam copiii, nepoții, poate chiar si vecinii, cunostinte, fara posibilități (sau cu obiceiuri urate, dobândite in timp). este incurajata "nemunca", făcând pe "bunii samariteni" prin acordarea venitului minim garantat, tocmai celor care prin numărul lor mare, "dărâma zidurile" localurilor, a speluncilor, fara a-i obliga sa presteze o munca pentru sumele primite. Am uitat ca nu de rusine trebuie sa ne "murdărim" obrazul, ci de respect, de onoare de demnitate. De mult ori îmi vine sa strig (de spus o spun des): "Unde ești tu Țepeș Doamne...?"De multe ori mi se "arunca" in fata expresii diverse, toate având ca drept "tinta", intoleranta mea. 
Nu pot trece nepăsător pe lângă "răul pe care il vad zi de zi", plin de zâmbet, afisand "toleranta" cu multa mândrie. Sa nu uitam ca au mai fost cândva, cu mult timp in urma "Sodoma si Gomora " .  
Intr-un proverb tibetan, am găsit o serie de adevăruri, spuse, scrise si trăite frumos :
"Otrava nu trebuie luată chiar dacă-i oferită din mâna unei mame ". E vremea curățeniei, e vremea schimbării in bine, daca nu dorim sa înaintam in "prapastia fara fund a pierzaniei". 
Ma limitez la atât, la aceste câteva repere, cu dorința ca in fiecare zi, numărul nostru ca indivizi si a faptelor bune, sa crească mereu.

Prieteni dragi, va îmbrățișez cu toată dragostea, va mulțumesc pentru înțelegerea si fermitatea de a lupta împotriva răului. 
Va doresc tuturor sa va bucurați de Pace, Lumina, Liniste, Intelegere si iubire necondiționată.
Raman mereu același vechi prieten al vostru si va păstrez ca pe o comoară in sufletul meu, cu mult drag si dor, Petre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu