joi, 16 februarie 2017

Despre cuvinte...

Cuvintele sunt arme sau balsam, in functie de directia pe care, sentimentele si emotiile  noastre o decid. Mai jos aveti un articol care va ofera cuvinte pe care ar fi bine sa le scoatem din limbajul nostru de zi cu zi. Sa fim atenti cu limbajul nostru adresat celorlalti, dar si cel pe care il avem, cu noi insine.

Va doresc zile senine si voie buna.
Va multumesc,
Alexandra Hinda

UN CALUGAR CELEBRU NE OFERA O LISTA CU 24 DE CUVINTE PE CARE NU AR TREBUI SA LE ROSTIM NICIODATA

-37,319 vizualizari- | 03/Ianuarie/2017 | Articolul zilei, Practica religioasa, Religie | No Comments
47
Calugarul Mihai Neamtu s-a nascut la 12 octombrie 1924 in satul Prilog, judetul Satu-Mare. Si-a dedicat intreaga viata credintei crestine si a suferit prigoana comunista, fiind izgonit de la Manastirea Bixadului. Din 1970, a inceput sa mearga din sat in sat sa vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceaiuri si indemnandu-i la rugaciune. Cu timpul, vestea i s-a dus in toata tara, si au inceput sa vina zilnic sute de oameni bolnavi la Prilog. Toti cei care l-au cautat au fost primiti. Dar calugarul vindecator refuza bani pentru binele pe care-l facea celor suferinzi. Programul de primire a celor bolnavi era de la ora 9 dimineata pana tarziu in noapte, astfel incit Unchiul Mihai, cum i se zicea, avea doar doua pauze de masa pe zi. Chiar extenuat, continua sa primeasca bolnav dupa bolnav. Nu se plangea niciodata de nimic, ca si cum el n-ar fi avut niciun necaz.

La 23 iunie 2000, s-a stins din viata la Prilog. La inmormantare au participat mii de pelerini, oameni care l-au iubit, l-au ascultat si pe care i-a vindecat trupeste si sufleteste. Acesti credinciosi i-au ridicat Unchiului Mihai o biserica in gradina casei sale, sfintita in 1997. Inca din timpul vietii lui, biserica a devenit loc de pelerinaj pentru cautatori de adevar si sanatate.

Parintele ne indeamna sa nu mai folosim deloc anumite cuvinte si expresii, eventual sa le inlocuim cu altele, pozitive, aducatoare de dumnezeire:
1. Sudalma
2. Blestemul
3. Dracul
4. Raul
5. De ce ai facut?
6. Nu a trebuit sa faci!
7. Nu ai facut bine
8. Nu stiu
9. Nu pot
10. Nu reusesc
11. Baiul
12. Greul
13. Necazul
14. Nu merg
15. Nu fac
16. Nu vreau
17. Nu vad
18. Nu aud
19. Nu gasesc
20. Nu inteleg
21. Am uitat
22. Am pierdut
23. Am spart
24. Am stricat

Ca sa se stearga efectul pronuntarii acestor cuvinte, sa se rosteasca urmatoarea rugaciune: „O, Fecioara Maria, conceputa fara de prihana stramoseasca, roaga-Te pentru noi, care alergam la Tine, si pentru cei ce nu alearga. Amin.“

Sursa: bisericasfintiitreiierarhi.md

http://www.almeea.ro/un-calugar-celebru-ne-ofera-o-lista-cu-24-de-cuvinte-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-rostim-niciodata/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu