luni, 27 februarie 2017

Dr. Simona Tivadar: „Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine.

Dr. Simona Tivadar: „Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine


Dr. Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, a avut amabilitatea de a-mi răspunde la câteva întrebări legate de detox, pseudoştiinţa care se ocupă cu „curăţarea” organismului, operaţiune care poate face rău, pentru că oferă doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Înainte de a realiza interviul, am întrebat cunoştinţe, prieteni şi colegi dacă fac detox şi cu ce. Unii mi-au spus cu iaurt, fructe şi cartof dulce, alţii cu ceai verde, alţii cu 4 cereale, iar alţii cu…argila albastră (?!). Curioasă, am întrebat-o pe doamna doctor cum stă treaba…

Se vorbeşte mult despre detox. De unde a apărut acest „detox”? Se discută mai ales în perioadele în care se schimbă anotimurile sau după Sărbători… Ce este acest detox, de fapt?

O prostie, bineînţeles. Este încercarea oamenilor moderni de a-şi cumpăra paşapoarte spre nemurire fără să-şi impună niciun fel de restricţii. Cu alte cuvinte, în loc să aibă o alimentaţe normală, civilizată în fiecare zi, în care să aibă grijă la orele de masă şi la ce mănâncă, preferă să mănânce pe apucate la covrigăriile şi patiseriile din colţ, la fasfood-ul de pe stradă, la cateringul mai mult sau mai puţin bun. Şi, din când în când, simt nevoia să facă un „bine” corpului lor şi sar din măsura de a mânca numai tâmpenii şi mizerii, într-o extremă despre care ei îşi imaginează că e benefică. Evident, este o prostie. Aşa cum masa lor e o prostie, aşa şi aceste măsuri extreme sunt la fel. Mai ales că, după cum ştiţi, reţetele sunt din cele mai diferite: unii consideră că este „detox”să mănânce ovăz, orz, secară, alţii iaurt şi fructe, alţii argilă albastră, alţii să bea sucuri de legume. Fiecare are o altă definiţie a detoxului şi, bineînţeles, ca orice pseudoştiinţă care lucrează cu certitudini şi convingeri, acest pretins procedeu de curăţare a organismului s-a răspândit, fiind susţinut şi propagat de pseudonutriţionişti sau de oameni fără pregătire medicală care au găsit astfel un instrument foarte bun de a câştiga bani.

Este o industrie!

Da, este. Şi nu e de mirare, fiindcă toată lumea este fascinată de nemurire şi de viaţă fără de moarte şi de sănătate veşnică. În primul rând să spunem că nu există detox, pentru că nu există toxine.

Nu există toxine? Dar ceea ce elimină celula ce este?

Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicină la sfârşitul lui 2016 pentru un studiu care demonstrează că celula „se curăţă”, dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi! Nu există o formulă chimică a acestor toxine, că nu le denumeşte nimeni specific, fiind numite toxine, aşa, generic şi misterios. Nu se cunoaşte toxina x sau toxina y…

Poate că e de ajuns „toxine”…

Dar nu au o formulă chimică? Că toate pe lumea asta au o formulă chimică: apa, corpul uman, sângele, mâncarea pe care o mâncăm, mărul… E un chimist, Kennedy, australian, care, sătul de această chemofobie şi de această impostură legată de substanţele chimice despre care acum se vehiculează tot felul de aberaţii pe planetă, a făcut inclusiv tricouri, şorţuri de bucătărie şi alte lucruri drăguţe, imprimate cu formula chimică a oului, a bananei, a căpşunilor etc. Şi, dacă ne uităm pe internet la formulele chimice ale domnului Kennedy, o să constatăm cât benzen, cât benzol şi alte substanţe există în fructele pe care le mâncăm în fiecare zi… Deci, nu există toxine! De aceea nu există nici detox. Oamenii nu se intoxică, oamenii elimină deşeuri singuri, fără ajutor. (Noi vorbim aici despre oamenii sănătoşi, desigur, nu despre cei bolnavi). Deci, omul elimină deşeuri prin piele (transpiraţia), prin plâmâni (CO2), prin rinichi (urina) şi prin tubul digestiv (fecale). Aceste sisteme sunt atât de bine perfecţionate, încât din fericire nu le putem influenţa. Spun din fericire, fiindcă oamenii încearcă şi continuă să facă altceva decât trebuie, pentru că citesc de pe 10 siteuri aceleaşi lucruri şi gata, sunt convinşi, în loc să apeleze la cunoştinţele lor de biologie de clasa a 8-a, nu mai mult…

Şi totuşi, folosim atâtea metode de detox!

Da, eu dau mereu exemplul cu sucurile verzi… Verdele pentru noi reprezintă culoarea fresh, culoarea pe care am văzut-o când am ieşit din întunericul peşterilor. Dar asta nu înseamnă că sucurile verzi sunt benefice, există o limită în cât aducem natura în noi. Cei care spun că se detoxifică şi îşi oxigenează organismul, spun o prostie. Clorofila din plantele verzi produce oxigen doar la lumină. În tubul nostru digestiv e întuneric şi nu se oxigenează nimic. Şi e foarte bine că nu o face, că atâta ne-ar trebui: oxigen în intestinele noastre! Că acolo este şi gaz metan şi atunci am exploda! Sigur, deci, că nu se produce oxigen, că metanul, vezi manualul de chimie de clasa a opta, explodează în prezenţa oxigenului liber. Toate aceste sucuri verzi nu înseamnă nimic. Şi e o mare tâmpenie să îţi imaginezi că dacă nu mănânci o salată în fiecare zi îţi vei rezolva carenţele din ultimul timp în felul acesta… Organismul nostru nu este o maşină! Nu îl poţi duce la service să-i schimbi piesele şi 6 luni ai garanţia că nu se mai întâmpă nimic. Ai mâncat primul cartof prăjit într-un ulei mizerabil sau ai înghiţit prima merdenea, te-ai „intoxicat” la loc, dacă vreţi neapărat termenul acesta. „Detoxul” (care nu există) se face mâncând corect în fiecare zi, ajutând în felul acesta ca mecanismele naturale ale organismului nostru să funcţioneze perfect. În rest, totul e o prostie.


Şi atunci ce li se întâmplă celor care beau apă cu lămâie dimineaţa, de exemplu?

Poa’ să bea şi apă cu cremă de ghete! Ce să li se întâmple? Îşi iau o doză mare de vitamina C dacă pun lămâie mai multă. Necesarul nostru de vitamina C într-o zi este sub 200 de mg. Acesta este acoperit de un fruct zilnic, de pătrunjelul care se aruncă în farfuria de supă pe care ar trebui să o mâncăm la prânz, din legumele din ciorbă…etc., etc. Tot ce este exces va trebui să elimine cineva, şi anume rinichiul! Nu există un depozit în care organismul depozitează vitamina C! Ea nu se depozitează, este eliminată! Toate elementele în organismul nostru trebuie să fie ca uleiul maşinii la jojă. Ştiţi cum e? Eşti la semn, e bine, eşti peste sau sub, nu mai e!

Şi detox cu ceai verde?

Ceaiul verde băut în exces (mai mult de 4 căni pe zi) face ca în organism să nu se mai asimileze fierul. Dacă după ce mănânci o friptură de vită bei ceai verde, fierul din carne nu se mai asimilează.

De unde vine atunci conceputul acesta de curăţare? Că e un cuvânt foarte folosit!

Ştiţi de unde? Dacă te uiţi în toate revistele, pe toate siteurile, toată lumea încearcă să îţi vândă un produs prin care tu, cel murdar, urât, gras, vinovat, să devii frumos, slab, curat şi inocent! Este treaba fiecăruia cât se lasă manipulat de media şi în ce fel! Şi eu îmi dau cu cremă pe faţă, dar nu am aşteptarea ca ea să-mi şteargă ridurile! Dacă vreau asta, fac botox. Am aşteptarea ca ea să hidrateze doar ce poate ea să hidrateze – şi anume stratul superficial al pielii.

Cum vă explicaţi că există atâtea produse de detox?

Cum să nu existe, dacă oamenii nu au scupule şi vor să se îmbogăţească? Şi iată că, influenţaţi de ceea ce se scrie în media, vin la mine pacienţi total dezechilibraţi! Şi nu vorbesc despre oameni simpli, culmea, asta nu are legătură cu studiile, că asta spuneam la început: „detoxul” acesta este mirajul către o viaţă lungă, o sănătate perfectă şi aşa mai departe! Atinge cumva inteligenţa emoţională. Nu mai departe de zilele trecute a venit la mine un coleg doctor, diabetic insulino-dependent care a primit sucuri de detox şi le-a băut şi glicemia lui a sărit în aer! Avea glicemia 300. I-am dat salată de varză, am scos sucurile şi gata!

Dar există firme care cu asta se ocupă! Îţi trimit sucurile acasă sau la birou contra unei sume…

Da, ştiu, am fost invitată să lucrez pentru o astfel de companie, eu mi-am spus punctul de vedere, le-am zis ok, faceţi detoxul sau ce vreţi voi să-i faceţi clientului, dar când ajunge la mine eu trebuie să-i spun ce trebuie să mănânce ca să fie sănătos. Şi atunci nu m-a mai angajat compania. Eu nu am niciun pacient care să fi venit la mine, fie vegan, fie cu idei despre detox, şi să nu fi a plecat de la mine din cabinet, fără să înţeleagă ce trebuie să facă, ce înseamnă alimentaţia corectă şi cum se face ea! Eu nici nu mai ajung să dau consultaţii, ci ofer lecţii de nutriţie fiecărui pacient!

Dar nutriţioniştii care apar în media spun cu totul alte lucruri!

Da, dar există „nutriţionişti” care au absolvit ASE, Educaţie Fizică şi Sport, au cursuri de nutriţie la tot felul de institute de nutriţie online care nici nu se ştie dacă sunt acreditate… Ştiţi de unde vine tendinţa aceasta? Din ţările vestice, din Statele Unite… Aici nutriţioniştii nu sunt doctori, ci au făcut, mulţi, instituţii de nutriţie. Şi la noi există posibilitatea să studiezi, la Cluj, Târgul Mureş sau Bucureşti, pe lângă facultatea de Medicină, o secţie de nutriţie de 3 ani cu 2 de masterat, dar măcar oamenii ăia studiază chimie, biologie, nu sunt doctori, dar studiază aceste materii şi vor fi nutriţionişti! Altminteri, e celebrul cel care a luat pentru bunica lui de 92 de ani diplomă de nutriţionist de la nu ştiu care institut. E foartă multă lume care abuzează, trebuie să fii foarte atent ce cursuri faci şi dacă institutul acela este acreditat în ţara respectivă. Să fiţi foarte atenţi când vedeţi cuvinte ca holistic, integrativ… În România există oameni care au făcut de exemplu Institute of Integrative Nutrition, care nu e acreditat nici în USA şi la care se plătesc 5000 de dolari, încă 500 pentru diplomă şi diploma şi pot practica nutriţia…

Da, holistic este cuvântul la modă…

Eu zic că acela care foloseşe holistic nu ştie, nu a citit definiţia din dicţionar. Holistic înseamnă acel factor integrator imaterial, imposibil de cunoscut, intangibil care uneşte părţile unui întreg… Deci, despre ce vorbim?

Înseamnă că nu prea stăm bine în România.

Ba da, pentru că aici există doctori specialişti în diabet şi boli de nutriţie, specializare care nu prea mai există în lume, cărora ar trebui să ne adresăm, precum  şi aceşti tineri specialişti de nutriţie care termină acum şcoala acreditată. Sigur, atenţie, se mai dau diplome şi la şcolile de meserii, unde înveţi să pui unghii false, să coafezi şi să devii nutriţionist! Deci, atenţie unde şi pe cine întrebaţi şi ascultaţi!

http://www.life.ro/
sursa:mail

Prostul poate pune într-o oră mai multe întrebari decât poate raspunde un întelept în sapte ani (Invataturi din Lumea proverbelor-9-)

Prostul poate pune într-o oră mai multe întrebari decât poate raspunde un întelept în sapte ani


Bună dimineața, prieteni dragi,

De când eram copil, când înverzeau lanurile semănate cu grâu in toamnă, "Uica Pătru", mângâind vârfurile verzi, îmi spunea plin de mândrie, "uite Petre, cum s-or înfrățit boabele de grâu sub zăpadă, in iarna grea care o trecut".  Ne adunam frați, verișori, prieteni si el când ne vedea așa, strânși la un loc, ne spunea: asa-i de frumos când vă văd veseli si frumoși, ca graul înfrățit primăvara, apoi ne dădea cate o pară sau măr, ținut toată iarna in fân. 
De cate ori îmi aduc aminte de frumusețea acelor vremuri, de prietenia ce ne leagă de zeci si zeci de ani, ochii mi se umezesc de fericire. 
Atunci,  erau mai multe răspunsuri la întrebările si nedumeririle noastre, fata de zilele de azi, când foarte multi pun sute de întrebări, dar dacă ii rogi să  lămurească, sa explice macar una din ele, primești un răspuns "de mare filozof" : "citeste si tu si afli răspunsul". 
Văzând undeva scris "Din filozofia prostului", răscolind in proverbele pline de talc am găsit titlul acestei teme. Tot minunatele amintiri ale copilariei, ne amintesc de jocurile  hazlii, ca "popa prostul", "nu te supăra frate", "hoții si vardistii"... 
Păcat că lipsa prieteniei, s-a accentuat, prostia înflorește la orice pas, rautatea, ura cresc, ceea ce ma înfioară, cu fiecare clipa ce trece. 
De ce toate astea? Întrebări, întrebări, întrebări... Noroc că dintr-o dată mi-am amintit un proverb, ce mi-a readus zâmbetul pe buze: "Daca toti prostii ar purta scufii albe, am părea un cârd de gâste". Frumoasă comparație. Si ele  "pun mereu intrebari" fără răspuns... Am râs cu poftă, cred ca minute in sir. Sunt multe lucruri, fapte, obiceiuri care ne spun cine suntem de fapt.  
Viața este atât de plina de farmec, de parfum, de momente surpriza, de iubire. Sunt fascinat de viață, de puterea prieteniei, de fiecare clipă trăita cu folos. Când mă "împiedic" in monotonie, in obiceiuri fără logică, fără început si sfârșit, parcă nu mă regăsesc, parcă sunt altul... de fapt așa se si spune ca "Obiceiul e năpasta oamenilor înţelepţi şi idolul proştilor". Din experiența acumulată in mai mult de jumătate de secol, am înțeles că întotdeauna, vorbele, "Cuvintele frumoase încintă proștii".  Este explicabil de ce se spune că "prostia este singura boală fără leac".

Noi, cei care am înțeles că doar Pacea, Liniștea, Lumina si Iubirea necondiționată înalță oamenii, sporesc si consolideaza spiritul, mai facem "pe prostii", ca si alții sa se simtă bine. 
E drept ca poate puneți întrebarea, "De ce?" pentru că suntem in lumea proverbelor, răspund simplu " Nimeni nu poate face atât de bine pe prostul ca înţeleptul "."Cine se aseamănă, se adună".
Mă bucur că suntem prieteni, că avem atât de multe puncte comune, că ne regăsim, dacă nu reușim față in față decât rar, sufletele sunt alături totdeauna. 

Vă îmbrățișez cu toată dragostea, prețuirea, prietenia, cu inepuizabilul DOR.

Întotdeauna, regret că trebuie să fac si "pauze", dar am convingerea că prietenia este veșnică si fără sfârșit, atunci când sufletele sunt împreună. Același..., Petre. 

Articol scris de Petru Hinda

duminică, 26 februarie 2017

ECLIPSĂ DE SOARE/LUNA NOUĂ ÎN PEȘTI din data de 26 Februarie 2017

ECLIPSĂ DE SOARE/LUNA NOUĂ ÎN PEȘTI din data de 26 Februarie 2017

sursa:https://www.youtube.com/watch?v=RNZ3Rkn5hro&feature=em-subs_digest

Calitatile sufletesti sunt mai presus decât frumusetea fizica(Invataturi din Lumea proverbelor-8-)

Calitatile sufletesti sunt mai presus decât frumusetea fizica

Bună dimineața, prieteni dragi,

Se pare ca odată cu venirea primăverii, cu încălzirea aerului, si oamenii devin mai calzi, mai pașnici, mai binevoitori. E vremea când începem sa ne ingrijim mult mai mult, sa aruncăm hainele groase si sa ne bucuram de o ținută lejera. Femeile rivalizează cu florile, cu parfumul acestora. Ma întreb, de ce nu ne schimbăm starea sufletească ? Schimbarea sufletului, lăsând să strălucească bunătate, lumina lui devine remarcată si apreciata de toți. Nu trebuie să fugim de oameni, rămânând închistați, căutând singurătatea. Fiind in lumea "proverbelor", aflăm ce pierdem in singurătate, spus atât de frumos, încât să ne schimbe părerile si acțiunile :"Cine fuge de moară, nu macină făina". Cu cât relațiile sunt mai reci mai contradictorii, folosind doar refuzul in locul unei conversații firești, liniștite spunând si ascultând părerile, fără încrâncenări, apar doar pierderi, refuzuri, din toate părțile. Viața devine obositoare, dacă cearta, ripostele, opoziția, e singura modalitate de comunicare, trebuie să gândim tot, in limita frumoaselor proverbe, care ne arată adevărata intelepciune a trăitorului simplu, a omului din popor, așa cum il știm pe Moromete, al lui Marin Preda, un țăran filosof. Un astfel de filosof, necunoscut, dar genial, referindu-se la prostia umană, si marele "zgomot pentru nimic", doar pentru orgoliul si vanitatea lui spune : "Prostul suflă zgomotos, dar forța lui e mică", iar pentru a-l determină sa renunțe la tentativele "colțuroase", in relațiile cu apropiații sau cu oamenii, in general, a adăugat, subtil, frânându-i elanul : "Piatra ce se rostogoleste nu prinde mușchi".
Lipsit de prieteni, "orgoliosul, omul rău, îngâmfatul, prostul, nu poate să își laude prietenii si continua sa se laude pe el însuși", fără a înțelege diferența.
Păcat că noi oamenii, înțelegem prea târziu. Atunci când am mai spune, nimeni nu mai poate aprecia gestul, chiar dacă am striga cu toată forța si sinceritatea "TE IUBESC !"  De aceea, fac tuturor recomandarea că mai bine să spui, decât să regreți că prea târziu ai înțeles valoarea acestor doua cuvinte.
Vă doresc să umpleți viața voastră si a celor ce va sunt apropiați si dragi, cu Pace, Lumina, Liniște, Iubire necondiționată si veșnică.
Cuvintele atât de dorite, de așteptate, de fermecătoare, care oricând produc rezonante profunde in suflete... da, acestea sunt cuvintele : " TE ROG; POFTIM; MULTUMESC ; TE IUBESC; IARTA-MA; ". Ce simple, ce frumoase, ce necesare...
Vă îmbrățișez cu toată dragostea, prețuirea, prietenia, cu un mare Dor...
Rostesc in gând o "seama de cuvinte", care totdeauna îmi liniștesc si îmi încarca sufletul de... 
Mereu acelaș vechi prieten, ... Petre

Articol scris de Petru Hinda

sâmbătă, 25 februarie 2017

Un cer senin nu se teme de fulgere (Invataturi din Lumea proverbelor-7-)

Un cer senin nu se teme de fulgere


Bună dimineața, dragi prieteni,

Diminetile de iarnă, rușinate, in fata curajoșilor ghiocei, se retrag, lăsând razele de soare să alunge ceața si insenineze sufletele noastre. 
Va rog prieteni. începeți fiecare zi cu zâmbetul pe buze, sa împrumutam din seninul cerului si...sigur nimic nu ne afectează, la fel cum cerul senin nu se teme de fulgere. Sa avem încredere in  forța noastră, in dorinta si capacitatea  de a rezolva orice problemă. Nimic nu ne poate bloca sub nici o formă calea, atunci când suntem bine ancorați, fermi convinși ca suntem pe drumul cel bun. Asta este drept, ca nu totul e neted, fără piedici, dar hotărârea, ambiția si intelepciunea, ne crează in mintea noastră solutiile de rezolvare, așa cum spune un minunat proverb : " Omul când e să se-nece se agață si de un pai".
Totdeauna, primul ajutor trebuie sa fie al nostru, al celor apropiati, al prietenilor, să nu ne bazăm total  pe ajutorul străinilor pentru că, " Mila de la strain e ca umbra de la spin".
Știm cu toții că se spune in popor ca " omul bun este nebun". Așa se întâmpla ca omul bun sa ii considere pe toți la fel lui, dar când constata că ceilalți nu răspund, pentru moment este descumpănit, dar nu intra in panică si caută soluții de rezolvare. 
In lumea proverbelor, găsim rezolvari pentru toate situațiile, mai ales daca suntem echilibrați, cu încredere in energiile pozitive emanate din interiorul sufletului nostru. Câte supărări, nelinisti, dureri, probleme multiple si grele se aduna in sufletele noastre, pe care le păstrăm acolo, strângând din dinți, lăcrimând in tacere, in timp ce alții, lipsiți de obligații majore, plini de dezinteres, ignoranță si indolență, se plâng fără încetare, fără rusine, fără a fi interesati de neplăcerile pricinuite in jur. Frumos si plin de consistență este următorul proverb, cules din intelepciunea populară, : " Ceea ce este în sufletul omului treaz se află pe limba celui beat".
Fascinat de intelepciunea omului simplu, dar trecut prin viață, sacrific o parte din timp, dar încărcându-mi sufletul, cu nestematele produse de popor, de viața trăită frumos. De multe ori mă contopesc cu ei, fiindu-mi greu să mă distanțez. 
Sa ne străduim să ne acceptam așa cum suntem, să găsim firele nevăzute si nebănuite ce ne leagă si ne unește.
Nu vreau să devin obositor, indiferent, să va răpesc timpul de weekend.
Închei, dorind să va bucurați de viață, ca de o grădină plină flori, cufundată in  miresme îmbietoare fără seamăn, ce ne împrospătează trăirile, sufletul si ne deschide inima spre viață.
Va doresc sa descoperiți, sa cunoasteti frumusețea vieții prin Pace, Lumină si liniștea sufletului, cufundați in eterna iubire necondiționată.
Va îmbrățișez cu toată dragostea, prețuirea si prietenia ce o meritați din plin, cu drag si dor, unicul DOR, dorul romanesc.

Al vostru " bătrân prieten", Petre.

Articol scris de Petru Hinda

vineri, 24 februarie 2017

Îndrăzneala prea mare te face să comiţi multe greşeli (Invataturi din Lumea proverbelor-6-)

Îndrăzneala prea mare te face să comiţi multe greşeli


Bună dimineața, prieteni dragi,

E primăvară, e Dragobetele, sau ZIUA IUBIRII, la noi, la români. Obiceiul spune ca Dragobetele in aceasta zi, săruta fetele. Noi, cei trecuți de perioada adolescentei, când sub "acoperirea evenimentului", foloseam oportunitatea, sărutam toate fetele întâlnite, pentru ca refuzul nu era benefic.
Pentru ca fac parte dintre cei etichetati de "inconstienta unora" ca "boșorogi", ce ar trebui sa avem, doar interdicții sau chiar eutanasiați, ma întreb cat de rapida ar fi "întoarcerea in grote", daca toate realizările din vremea si cu participarea noastră ar dispărea odată cu noi ? Doar entuziasmul, fara eforturi, fără muncă nu duce la nimic. Cititul "rintre rânduri" implica si inteligenta. Păcat ca sunt prea putini... constienti.
Tocmai de aceea am ales acest titlu, găsit in minunatele proverbe.  Sa nu uitam, ba chiar mai mult, sa ținem seamă ca "Împrumuturile fac din omul liber un sclav". Este vremea când "binevoitorii", ne vor pe toți, fără venituri, înfometați, sa fim ușor transformați in "slugoi", pe pământuri străine până când au nevoie, apoi... Urmeaza,... CE?. Numai munca, eforturile si dăruirea in ceea ce facem, prin Noi si pentru Noi, ne pot duce înainte.  
Tot ce se dorește acum este "tâmpirea globala ", acțiune cu efecte catastrofale pentru omenire. Amăgiri deșarte, : "s-au descoperit inca 7 planete unde viață e posibila". Când, pentru cine ? Detalii cu alt prilej. 
Începem din nou cu romanul "Pământ desțelenit" ? Minciunile, sunt de multe ori mai ușor "credibile" prin intoxicări penibile. 
Tot in lumea proverbelor, găsesc răspunsul : "Cel ce nu se teme de truda este foarte puternic". Acum, pe spinarea celor ce sunt doar dornici de distracție, certați cu munca, admiratori, consumatori de chefuri, de băuturi "fine", produse din te miri ce, substanțe energizante, altele interzise, "binevoitorii truditori", câștiga sume enorme. 
Încotro vrem sa ne îndreptam, OAMENI BUNI? Am distrus tot, de la industrie la păduri, ape, munți pentru o punga de  "țechini", restituiți prin consumuri in cafenele, baruri, magazine, ale "binevoitorilor"... 
Cum in lumea proverbelor, găsești răspunsuri, am căutat si am găsit : "Multi sunt iubitori de chef, dar putini sunt iubitorii adevarului"
Este o zi frumoasa si nu îmi doresc sa întunec sufletele voastre, a Oamenilor dragi, care nu merita sa își strice ziua.
Sper, ca spunând mai puțin, ați înțeles mai mult, pentru ca va cunosc deja...
Va îmbrățișez cu toată dragostea, prețuirea si prietenia, dorindu-va sa va bucurați de Pace, Liniște in suflet, Lumină si Iubire necondiționată, fără sfârșit.
Va doresc o zi  așa cum vi-o doriți, împreună cuceri dragi

Cu mult drag si dor, al vostru prieten, ... Petre.

Articol de Petru Hinda



Videoclipul de mai sus nu este o scuza, ci o realitate a zilelor noastre.


sursa:https://www.youtube.com/watch?v=vFArrkm67S0

joi, 23 februarie 2017

Omul dupa grai, ca si clopotul dupa sunet, indata se cunoaste (Invataturi din Lumea proverbelor-5-)

Omul dupa grai, ca si clopotul dupa sunet, indata se cunoaste



Bună dimineața, dragi prieteni,
  
Încă o dimineață cu atmosfera de primăvară. Ceața, mai puțină, aerul rece al dimineților a devenit plăcut, dând liber pentru cât timp nu știm, sa ne facem proiecte pentru ziua de mâine, 
DRAGOBETELE, Ziua Iubirii, apoi 1 Martie, 8 Martie. Surprinzător cat de repede fug zilele, de multe ori, depășind gândurile noastre. 
Pentru ca se apune ca primăvara renaște viața, am ales un subiect mai accesibil, despre oameni. Odată cu vremea, oamenii devin din ce in ce mai multi pe străzi, mai veseli, scăpând de hainele grele din vremea gerului. Titlul acestui mail este legat de faptul că asemeni noua oamenilor, sunetele clopotelor de la biserici, vorbesc, anunțând diverse evenimente. 
Este stiut faptul ca intalnim tot felul de oameni, mai tineri, mai vârstnici, iar când vorbesc, unii sunt mai veseli din fire, mai jucăuși, de regula copii, alții foarte morocănoși, agresivi in vorbire, cu tonalități ridicate, cu amenințări, reproșuri, in timp ce o alta categorie, folosesc un ton liniștitor, ce îți asigura siguranță si o stare de bine. 
In relațiile intre ființe, in modul de vorbire trebuie sa abordam un ton corespunzător momentului. Am sesizat că daca vorbim liniștit cu o floare, un animal, un copil sau un matur, rezultatele sunt incredibil de armonioase. Pentru ca "strabatem" lumea proverbelor, imi aduc aminte de sfaturile bunicii, care, de fiecare data când începeam să vorbesc ridicând tonul, sa par mai autoritar, imi spunea : "vorba dulce, mult aduce". Daca o sa faci pe "cocosul arțăgos", fara motiv, sa nu te miri când cineva îți răspunde pe un ton si mai aspru, sau îți mai dă si cate o "sfântă bătaie". 
Am inteles, dar in timp si mai bine, când am primit reproșuri sau chiar cate o "sfântă..." , cum zicea regretata bunica. 
Am învățat si când vad astfel de atitudini, "Țepos" cum sunt, adopt o pozitie ferma, dar folosind in mod ironic un ton "mieros, lingusitor, de slugarnic", care il aduce pe cel din fata mea la normal, la o convorbire corespunzătoare problemei dezbătute. 
Este foarte normal sa discutam, sa dezbatem, sa hotăram împreună, dintr-un colectiv, sa ne spunem punctul de vedere, clar. Resping (si cred cu tarie ca trebuie sa o facem toti), genul de "ordine" neargumentate, nejustificate corect, chiar daca am fost ofițer. 
Imi cer iertare, daca cineva crede ca vreau sa scot in evidenta ceva... Nu ! Dar, in munca cu tot felul de oameni, am învățat, de aceea vreau să împărtășesc totul cu voi. 
Profit de minunata lume a proverbelor si imi "argumentez" atitudinea. Spune un proverb : "Omul neinvatat, este ca un lemn neindreptat". Am constatat in timp ca așa este. Rigiditatea si îndoiturile nu ne ajută. In lumea reală, nu cea virtuală, care acaparează tot mai multi oameni, de diverse vârste, ascuzandu-se in propriile neputinte, am găsit multi îndărătnici, din cei care vor sa duca "prostia la rang de virtute" exact ca in proverbul urmator :
"Omul îndărătnic nici cu sine insusi nu se invoieste". 
Mult mai des se aude intre oameni : "omul sfințește locul". Este un lucru bun si ar fi nemaipomenit dacă intre noi oamenii, s-ar restabili înțelegerea intre oameni, acceptarea, buna înțelegere, conviețuirea, si la fel cu mediul înconjurător, cu întrega natura cu viața, in ansamblul ei.
Imi doresc din tot sufletul, să prindem acele timpuri când intelegerea, prietenie, compasiunea si ajutorul acordat fără opreliști, celor care trec prin momente grele, dificile.
E poate un vis, dar faptul că speranță moare ultima (sau mai corect spus , speranta nu moare vreodata), ma îndreptățește sa cred, ca nu "ucid" un asemenea gând.
Va îmbrățișez cu toată dragostea pe toți, cu aceeași dăruire, prețuire si prietenie, cu mult, mult dor.
Cu mult drag, va transmit toate gândurile mele frumoase pe care le nutresc pentru Voi toți. 
Acelaș bătrân (vesnic tanar) prieten,... Petre.

Vizionați si Blogul....


http://hinda-brothers.blogspot.ro/

miercuri, 22 februarie 2017

ULTIMUL BAL de ADRIAN PAUNESCU

In acord cu cele spuse in postarea anterioara va rog sa il ascultati pe Adrian Paunescu recitand Poezia ULTIMUL BAL.



sursa:https://www.youtube.com/watch?v=adww0Bcg2QI

DE CE E MAI RAIOASA CAPRA, DE CE STA CU COADA MAI SUS.(Invataturi din Lumea proverbelor-4-)

DE CE E MAI RAIOASA CAPRA, DE CE STA CU COADA MAI SUS

Bună dimineața, prieteni dragi,

Fermecat de intelepciunea proverbelor noastre, răsfoind mereu, am găsit tema pe care am hotărât sa o abordez astăzi.
Ruptura indusa, provocata intre diferite categorii sociale, arata in mod evident ca demnitatea, este cea care te poate face sa privești in ochi adevărul, sa il recunoști in cazul săvârșirii unei fapte, sa accepți orice sancțiune, când ti se dovedește vinovăția in mod indubitabil. 
Pentru ca vorbim despre ființele umane, folosind si exemple din lumea animală, eu, in urma experientei de viață, mai ales când scriu, le împart in doua categorii, scrise in mod diferit : OAMENI si "oameni". Asemenea cu lumea animală si in randul nostru sunt OAMENI, care plini de onoare, demnitate, determinați de educație, de bunul simt, nu se ascund in spatele unor titluri, funcții, ci respecta legile, care in principiu ar trebui respectate așa cum spune o zicală românească, de la Vlădică la opincă. Ceilalți din categorie "oamenilor", asemeni paraziților, "păduchi, ploșnițe, căpușe", etc.), sau animalelor "parșive", ii privesc in ochi pe ceilalți, încercând tot felul de metode, pentru a ieși in față, fara rușine, fără teamă, ca șarpele ce își hipnotizează victima, vulpea care se dă moartă, capra râioasa care umblă cu coada ridicată sa atragă masculii, asemenea prostituatelor, de pe marginea drumului, pădurilor, încălcând legile si tolerate de justiție. 
Unde vrem să ajungem ? 
In școli, negociem regulile cu elevii, studenții si părinții avuți. 
De ce? 
Sfidam oameni normali, cu venituri medii, cu imposibilitatea de a tine pasul cu cei ce "posedă" părinți înavuțiți, datori statului, dar tolerați de justitie. Mereu auzi strigând cât de "obidiți" sunt, cu salarii mici, in diverse domenii, dar cu 2-3 (minim) case, vile, domenii, iar titlurile obținute cu mii de euro, le "permite" sa își ridice  "odraslele analfabete" la nivel similar, unii cu burse in străinătate, alții "aranjați hoțește la lumina zilei" , iar cei cu valori certe intelectuale, sa meargă la cules căpșuni si roșii in străinătate, pentru că nu sunt ai "cui trebuie"?
Daca vrem sa ne  recâștigăm demnitatea, ar trebui verificate toate titlurile si să rămână, doar a celor ce merită, demonstrat prin munca, celelalte sa fie anulate, cum zice un "clasic in viață-ghinion". Fac trecerea la viață "normală", văzută de unii, dar nu de cei demni si mă "agat" tot de proverbele romanesti. 
Pentru a fi mai "blând", nu atât de "acid" cum ar spune cei vizați, voi scrie câteva proverbe, care cu siguranță o sa va placa. 
Ziceam pe vremurile de mult apuse, aparent, e drept, : "Dă-i nas lui Ivan, că se suie pe divan", sau altul la fel de frumos : "De când lumea, râsul te râde și batjocura te batjocorește".
Dar, acum, in lumea reală, un proverb din mediu spitalicesc : "Decât dai, de atât te faci bine!".
Ceea ce ma supăra si aproape sigur si pe voi, e faptul ca toți cei ce au furat, "au jefuit tara" nu pățesc nimic, nu li se confisca nici un leu, din milioanele de euro. Românii  au un proverb deosebit care sună fantastic:  "De la un datornic rău și un sac de paie e bun".
Întotdeauna închei cu o întrebare sau... aștept un răspuns? Nu mai sunt sigur, dar spun întruna, până când vom tot canta versurile ...
"VINOVATII FARA VINA...".
VA IMBRATISEZ CU TOATA DRAGOSTEA, CU PRETUIRE SI PRIETENIE. !
Va doresc Pace, Liniște, Lumina si Iubire necondiționată..

Cu mult drag si dor, Petre.

Articol scris de Petru Hinda

marți, 21 februarie 2017

Să te ferească sfântul de locul… unde vorbeşti şi nimeni nu te ascultă..(Invataturi din Lumea proverbelor-3-).

 Să te ferească sfântul, de locul… unde vorbeşti şi nimeni nu te ascultă...


Bună dimineața, prieteni dragi,

Desi încă rece afară, de dimineața am făcut obișnuitul traseu, o alergare ușoară, o curățire a plămânului, a mintii. Primele triluri ale păsărelelor bucuroase, ca au găsit grăunțele neînghețate, țipatul unui fazan, lătratul grav al câinelui lui Vasile, vecinu', cocoșelul mândru, au dat deșteptarea in zonă. 
E minunat. Privind in zare, am văzut Primăvara in rochia ei de mireasă, împodobită cu proaspeți ghiocei. Undeva, nu foarte departe de drumul spre casa, dintr-o curte necunoscuta, cam  10 bărbați bolboroseau atât de tare, fara ca cineva sa răspundă. Atunci, zâmbind  mi-a venit in minte tema acestei zile.
Ajuns acasă, după un dus de relaxare, gata sa încep noua zi, râdeam de unul singur, imaginandu-ma prins in"furibunda conversație". In timp ce ma bărbieresc, îmi trec prin cap multe, multe si mi-am adus aminte ca undeva, mai de mult, am citit o fraza care mi-a plăcut foarte tare, ca exista patruzeci de feluri de nebunie si numai unul de judecata sănătoasă. Răzând in sinea mea, am gândit "la toată populația globului, sunt cam puține feluri de nebunie!". Am început sa rad in hohote... 
Doamne si așa sunt destui "nebuni", dar daca s-ar omologa nebunia fiecăruia ?  Am început sa îmi schițez câteva idei, pentru a dezvolta tema de astăzi. Din experienta dobândită in relațiile cu oameni maturi, vârstnici si in ultimii 17 ani, de cand am un statut de pensionar, desi sunt mereu activ, din ce in ce, cu mai multi copii, ai vecinilor, prietenilor, iar după ce a apărut Maria Theodora, nepoțica mea, am început sa retrăiesc toate părțile frumoase ale vieții, de la copilărie in sus. Câtă bucurie, câtă energie putem acumula, dăruind iubire, primind iubire, limitele vârstei încep sa se armonizeze. 
Lucian Blaga spunea:
"Iubirea si înțelepciunea copiilor, este jocul";
"Jocul si înțelepciunea tinerilor, este iubirea"; 
"Jocul si iubirea bătrânilor, este înțelepciunea". 
Desi am mai scris aceste lucruri, le repet, ținând cont de faptul ca viata mi-a dat acest "bonus de tinerețe", sa fiu la o vârstă..., si totuși sa trăiesc, sa ma bucur, sa ma comport asemenea lor, iar ei, zi de zi sa acumuleze cat mai multe, bucurandu-se de sfaturi, de frumusețea lecturilor, in drumul spre adolescenta, spre maturizare. 
Am învățat ca unui om, mult mai ușor ii dezvolti calitatile, aptitudinile decât sa ii înlături defectele. 
Cu vremea, dacă ne mulțumim cu "resemnarea, cu glumele proaste ale unora, cu supărările vârstei, fară a ne rupe de învățătură", nimic nu ne poate dărâma. Suntem mereu activi fizic, in limitele normale vârstei, cu un psihic puternic si cu o învățătură solidă, ne putem bucura de frumusețea fiecărei clipe. 
Desi in felul meu de a fi, sunt un optimist incurabil, voi scrie in încheiere, un proverb, care consolidează încrederea ca nimic nu este pierdut. El suna așa : "Când omul pierde tot, îi rămâne învăţătura". Cat de frumos si benefic este sa trăim fiecare clipă, de la prima la ultima, cu Dăruire, in Pace, Lumina, Înțelegere, Liniște sufleteasca si nu in ultimul rand IUBIRE necondiționată. Acest mod de abordare a vieții a generat si titlul povestii "TINERETE FARA BATRANETE SI VIATA FARA DE MOARTE ".
Sa nu uitam dragi prieteni, că viața ne arată exact ce am sădit in timp. Se spune "semeni vânt, culegi furtuna", "semeni iubire, culegi IUBIRE".
PRIETENI DRAGI, va îmbrățișez cu toată dragostea si fara teama ca as pierde ceva, va dăruiesc fiecăruia o parte din sufletul meu, cu același drag si Dor. Mereu "tânărul bătrân prieten", Petre.


P.S. Sa avem încredere in noi, in forța noastră, sa nu ne lăsam târâți in întuneric. 
Totdeauna, deasupra capului meu am scris : "NIMIC NU E MAI RAU, CA RAUL CE TINE DE PUTEREA ALTUIA !". Am fost ferit de toate relele. 

Articol scris de Petru Hinda

luni, 20 februarie 2017

Ferește-te de câinele mut și de omul tăcut ( Invataturi din Lumea Proverbelor-2-)

Ferește-te de câinele mut și de omul tăcut


Bună dimineața, prieteni dragi,

Bucuria reluării, in foarte mare proportie a activităților zilnice, firești de altfel, ma bucură. Ma bucură faptul ca au reînceput conversațiile pe mail, cu o bună parte dintre voi.  
Știm ca lumea este plina de oameni, de persoane, de obiceiuri, de trăiri si acțiuni diferite. Binele si răul ne însoțește mereu. Depinde cum il abordam. 
Nu trebuie sa ne încredem in vorbe, așa cum nu trebuie sa ne lăsam influențați de sfaturile negative, mai ales venite de la persoanele cu atitudini ascunse. Titlul acestei teme, cuprinde ideea de baza, care se extinde si la oameni. Orice test, ne poate convinge... 
Este drept, trebuie sa ne înfrângem teama, sa trecem pe lângă un câine, fara sa ne arătăm înfricoșați. Câinii simt imediat orice transpirație, mirosul lor fin ii ajuta si simtind teama la cel din fata, lătra, ataca si devin agresivi. In situația in care poti trece indiferent pe langa un câine, acesta nu te deranjează . așa se întâmpla si cu oamenii. 
Știm ca de regula dușmănii sunt, iar dușmanii sunt lângă noi, lingusindu-ne, fiind de acord, chiar cu cele mai proaste acțiuni ale noastre. 
De aceea trebuie sa știm ca prietenii adevărați sunt cei care iti spun raspicat STOP, când sesizează ca ai ales o cale greșită, încercând sa te oprească înainte de a greși. 
Având in vedere acea categorie de "prieteni", îmi aduc aminte de înțelepciunea proverbelor noastre, care spun printre altele : "Ferește-mă Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur". Dar, altul spune, ca o contra balansare : "Fă-te frate cu dracul până treci puntea", in sensul de a evita conflictele si in acelaș timp, sa nu luam in calcul îndemnurile lor, pentru ca răuvoitorii, pizmuitorii, proștii, sunt de multe ori mai multi decât binevoitorii. Ce sa facem, asta este vremea pe care o trăim. Știm cu toții ca este bine sa ne "ferim de prosti ca ei au mintea odihnita" si ca"mama proștilor este mereu gravida". Este intr-adevar supărător  faptul ca prostia, răutatea, ura, intriga, bârfa, defăimarea fara motiv, prolifereaza, in defavoarea relațiilor firești, umane.
Va doresc tuturor, sa va fereasca viata, de fățărnicie si falsitate in relațiile de orice gen, iar in contra partida sa va bucurați de Pace, Lumina, Liniște in suflet, Iubire neconditionata, bucurandu-va fiecare moment din viata.
Îmbrățișări pline de dragoste, pretuire si prietenie.

Cu mult drag si dor, al vostru prieten, Petre.

Articol scris de Petru Hinda

duminică, 19 februarie 2017

"Boii bătrâni fac brazda dreaptă "( Invataturi din lumea proverbelor-1-)

"Boii bătrâni fac brazda dreaptă "


Bună dimineața, prieteni dragi,

Datorită unei grave erori, am ajuns in inposibilitatea de a scrie câte o tema  pe zi.  Tema abordată, in intenția de a o dezvolta, mi-a sugerat-o tot viața. In foarte multe comunități cei mai importanți erau cei din "sfatul bătrânilor".
Trebuie sa pornim de la începuturi. Fiecare dintre noi, suntem rodul iubirii, e drept, atunci când este acceptata, poarta acest nume, in alte cazuri, se poate numi si altfel, sex, viol, dar realitatea trebuie găsită in acceptare, in daruire, in asumare, in bucuria ce a determinat apariția unei noi vieți. De ce am început așa ? Poate faptul că văzând aceste "conflicte" intre generații, iscate de modul de gândire, bazat pe experienta vieții a celor ajunși la maturitate, la vârstă înțelepciunii, a persoanelor vârstnice si dorința de emancipare a tinerilor care, trebuie sa recunoastem ca au dobândit mult mai repede cunoștințe, profitând de dezvoltarea tehnologica, a conditiilor de viață. 
Umblând mult, luând contact cu oamenii, vârstnici sau tineri, cu experienta acumulata in munca de zi cu zi cu omul, sesizez mai ușor ruptura produsa intre generații. Trecând prin momente grele in viață, învățând de "la toate" , așa cum spune Kippling, am înțeles ca nimic nu poate fi construit începând de la vârf, in afara unor desene pe care le făceam, copii fiind. 
In minutele, orele, de meditație, de "retrăire a vieții", nu am întâlnit alte imagini decât cele firești. Familiile in care vârstnicii si tinerii, generații intregi, la un loc, trăiau in înțelegere, iubire, acceptare. Tăria unei familii, a unei vieți împlinite este data de iubirea totala, împărtășită de la vârstnici la tineri si invers. 
Așa cum am mai spus de nenumărate ori, in viață primim dublu a ceea ce dăruim. 
Am văzut in săptămânile trecute, o țară, o nație, o Romanie împărțită, in "grupuri tinere, dornice de bani, de titluri" si un alt "grup al gândirii profunde, al vârstnicilor ce își îneacă plânsul generat de proprii lor copii, nepoți, strănepoți, ce ii jignesc si ii nesocotesc, umilindu-i". 
Ma întreb, de multe ori, rămânând fara răspuns: cați dintre orgolioșii tineri de azi ar mai fi fost, dacă nu existau acești "boșorogi, babaci, si multe alte expresii cumplite folosite, vorbind despre vârstnici?". Răspunsul mi-l dau singur. Niciunul, sau poate doar cei născuți din "spuma marii". 
Degradanta atitudine, sa uiți lacrimile părinților, bunicilor la fiecare moment greu din viață ta, pana ai ajuns "mare". 
Acum, pentru o "punga de țechini", multi își "ucid părinții" daca li se cere... Cați bani, cate eforturi, cate suferințe au trecut vârstnicii, pana când au "ajuns sa stea pe picioarele lor".
Când anii se înmulțesc, bolile la fel... si veniturile scad, se practica fuga după bani. 
Așa cum se spune "Banii nu au miros si sunt chiar ochii dracului". Au "batut fierul cât a fost cald (cat părinții, bunicii i-au întreținut)". 
Intreb din nou: De ce unii cred ca tinerețea este veșnică si ca nu e valabila expresia : "Bătrânețe-haine grele". 
Eu, chiar daca am ajuns la o vârstă a înțelegerii, a acceptărilor, a înțelepciunii, nu pot uita nici o clipa, cât datorez celor care "m-au făcut Om mare", care si azi, ma privesc, ma mângâie cu zâmbetul lor din stele, sau câteodată, ma mustreaza când fac cate-o "nefăcuta", facandu-mi sufletul sa lăcrimeze de rusine. 
Dragilor, prieteni tineri, va rog din suflet, nu uitati ca viata este cel mai sincer prieten, dar si cel mai mare dusman al nostru, asemeni oglinzilor din povesti, care ne arata sufletul așa cum este el. 
Se spune, "Bine faci, bine găsești, dar si daca rău faci si mai rău primești". Ceea ce eu recomand, este sa nu uitam ca daca "dragoste nu e , nimic nu e" . 
Prieteni dragi, indiferent de vârstă, haideți sa schimbam lumea! 
Vine primăvara, sa semănam iubire necondiționată, acceptare, respect, recunoștința si sa umplem lumea cu Pace, Lumină si dorință ca Soarele sa ne declare, ca suntem o raza de lumina a sa. Ce titlu mai grozav decât ăsta, am putea sa ne dorim?
Sper, din tot sufletul, să va fi bucurat întoarcerea, chiar daca am revenit cu un spirit critic. Eu sunt si "Țepos", atunci când atitudinea celor din jur, "ucide bunul simt". 
Va cer iertare, daca..., dar așa sunt eu. Îmi place sa dăruiesc, fără a cere nimic in schimb, dar când cineva îmi "oferă  o recompensa" , sper să fie la fel ca si "valoare".
Vă îmbrățișez cu toată dragostea, prețuirea si prietenia, răscolit permanent de Dor, dorul de Voi, de vremea " vremurilor noastre".

Rămân mai departe, așa cum ma stiti, al vostru prieten, care cred ca nu va va dezamăgi, "cel mai tânăr dintre bătrâni si cel mai bătrân intre tineri", Petre.

Articol scris de Petru Hinda


DUMNEZEUL MINUNILOR - film documentar

Buna ziua, Sper ca aveti o duminica frumoasa. Astazi va propun sa vizionati un film documentar, care mie, mi-a facut sufletul mai plin de bucurie.
Va doresc zile senine, fara vant si ceata in suflet si in ganduri.
Va multumesc, Alexandra Hinda


sursa:https://www.youtube.com/watch?v=a3x4ObnpRcM

sâmbătă, 18 februarie 2017

UNDELEMALEFICE- FILM DOCUMENTAR


Buna dimineata, azi va ofer spre vizionare, un film documentar, care va va pune pe ganduri. nu doar pentru ca astfel de informatii vi s-au mai oferit , dar tocmai ca trebuiesc repetate, pentru a lua masuri. pentru a fi sanatosi ...Un sfarsit de saptamana frumos si sanatos.
Va multumesc , Alexandra Hinda


sursa:https://www.youtube.com/watch?v=XVx7LgVQabg

vineri, 17 februarie 2017

LILITH IN SAGETATOR, 14 FEBRUARIE - 9 NOIEMBRIE 2017

Buna ziua, azi doresc sa va aduc in paginile acestui blog, cateva sfaturi despre posibilele stari, prin care putem trece, in intervalul 14 februarie - 9 noiembrie 2017. Am ales acest articol, pentru imi place stilul direct al autorului, presarat cu mult haz, dar si cu adevaruri spuse fara menajamente. Sper sa va placa si sa va aduca zile senine in acest an, destul de "furtunos".

Va multumesc, 
Alexandra Hinda

Lilith în Săgetător, 14 februarie- 9 noiembrie 2017. Cine scoate sabia, de sabie va pieri!


Prima jumătate a lunii februarie 2017 a adus descărcări, la nivelul subconștientului colectiv, precum și acte de agresiune inimaginabile în plan personal. Și-a dat duhul, în aceste două săptămâni, tranzitul lui Lilith prin Scorpion. Au ieșit la suprafață mizerii, oameni fără caracter, atacuri la persoană și sub centură, intrigi, răutăți, sabotaje. Puterea în forma sa cea mai abuzivă, frustrările și dorința de răzbunare au dominat scena. Răul a luat măști, și-a pus cagule, a înjunghiat pe la spate, a semănat zâzanie, a hrănit frici și a eliberat monștri. Ultimele 3 zile ale acestui tranzit (11-13 februarie) au fost resimțite, de cei mai sensibili sau de cei conectați cu energia unui mare număr de oameni, ca pe o coborâre în Infern.

Din 14 februarie și până pe 9 noiembrie 2017, Lilith vizitează semnul Săgetătorului. Nu ne mai uităm spre abisurile ființei, spre groapa de gunoi, spre întunericul de jos, care ne dă stări de amețeală. Mai multă mizerie nu are de unde să mai iasă. Ce a fost de curățat a ieșit la suprafață. Răul a fost făcut. În următoarele 9 luni se modifică radical perspectiva. Privirea noastră se îndreaptă în sus.

Pe cine vedem dacă ne uităm în sus? În primul rând, pe Dumnezeu. Găsim mai ușor calea către El, chiar dacă uneori e nevoie să-L redescoperim prin suferință. Tot în sus, ne uităm după ajutoarele lui Dumnezeu, cum ar veni, după renii lui Moș Crăciun. După steluțele călăuzitoare. Se naște în oameni o nevoie uriașă de a se raporta la modele, de a urma puterea exemplului. Apar în acest context personaje, de altă calitate în prim-plan, ce se remarcă prin integritate. Nevoia de a fi autentic, de a fi tu însuți, fără perdea, fără ascunzișuri, ne face să ne uităm către cei ce au reușit să-ți păstreze nealterată forța interioară în ciuda tentațiilor și a presiunilor din exterior.

Lilith în Săgetător ne reamintește că, pentru a fi urmat de alții, trebuie să le întorci spatele! Ceilalți te urmează dacă le indici direcția și ești primul care o ia într-acolo. Ei te urmează fără ca tu să le zâmbești frumos, ori să le faci pe plac și fără ca ei să vadă grimasele ori lacrimile efortului tău.

Pe acest culoar de energie, se urcă pe piedestal și bufoni sau lideri închipuiți. Lilith în Săgetător aduce la rampă falșii profeți. Persoanele influențabile vor avea și ele idolii pe care îi merită: non-valori capabili să-i manipuleze și să-i atragă în capcana ignoranței. Mincinoșii vor avea și ei fanii lor, care vor înghiți pe nemestecate, ceea ce li se servește.

Indivizii fanatici, dogmatici, înguști la vedere vor strânge și ei rândurile. În acest context, sunt de așteptat lupte ideologice sau dispute religioase. Cei ce cred că dețin adevărul suprem și că adevărul lor este singurul sau că Dumnezeul lor este mai bun, vor da naștere unor tabere și îi vor învrăjbi. În numele Dumnezeului lor, vor judeca și vor condamna. Și iată că, uitându-ne în sus, cât stă Lilith în Săgetător, în loc să-l vedem pe Dumnezeu, îi vedem pe Dumnezeii care se ridică dintre oameni și ne spun ei că au văzut Lumina și că sunt singurii deținători ai Adevărului.

Tranzitul deschide sezonul oportuniștilor care, pe termen scurt, pot da lovituri, dar care îi vor ruina în perspectivă. Tot ce este excesiv, inflamat, artificial se manifestă ca să se întoarcă în neantul din care a venit și să-i recicleze pe toți cei ce se cred atotputernici și nelimitați, adică buricul pământului. Lăcomia dă și ea pe dinafară tocmai ca să-i înece în suc propriu pe cei ce nu se mai satură. Pe Lilith în Săgetător, se reîncarnează Midas. Cine era Midas? Un rege legendar din mitologia greacă ce și-a dorit aur, mult aur. În pofta lui, a vrut ca tot ce atinge să devină aur și a primit ce și-a dorit! Dar crunt i-a fost sfârșitul: a murit de foame, pentru că inclusiv mâncarea pe care și-o băga în gură se transforma în aur.

Când cineva o să spună că există o singură cale spre Dumnezeu sau că lucrurile se fac într-un singur fel (și mulți vor fi dintr-aceștia) înseamnă că au înlocuit Adevărul cu Dumnezeul oamenilor. Se clatină acum, cât și Saturn stă în Săgetător, nucleul dur al dogmelor și tradițiilor. Biserica, Justiția și sistemul de Învățământ sunt principalele instituții care se cer reformate, iar asta se va întâmpla din interior, prin colaps și faliment al falselor valori.

Cei ce se bat cu pumnii în piept să aibă dreptate, trebuie lăsați în pace. Se vor convinge singuri de eroarea în care se află. Sistemul de credințe al fiecărui om este adus în sincronicitate cu planul divin. Crezi că ai dreptate? Dumnezeu te lasă să ai dreptate, ca să te prăbușești singur sub povara propriilor principii, care se întorc împotriva ta. Vai celor ce-i judecă pe alții între 14 februarie și 9 noiembrie 2017! Cine scoate sabia, de sabie va pieri, cum zice proverbul. Atragi tot ce respingi cu viteza luminii!

Cum trecem peste Lilith în Săgetător?
Lasă-l pe fiecare să creadă ce vrea!
Nu te agita! Nu da explicații!
Nu te justifica!
N-ai nicio șansă să convingi pe cineva de ceva!
Rămâi consecvent!
Fă alegerea corectă pentru tine și nu te lăsa influențat!
Lasă-i să arunce cu pietre! Se vor convinge singuri de adevăr!

Vrei să le închizi gura celorlalți, să-ți impui punctul de vedere, să-i înveți ce să facă, să le bagi pe gât propriile convingeri? Ai câștigat! Ești irefutabil! Nimeni nu se poate pune cu tine! Ești stăpânul lumii, ești deasupra celorlalți, nu mai e nimeni ca tine! Dar nu ignora elementul surpriză! Dumnezeu permite să te pui în locul lui tocmai pentru ca, atunci când crezi că ai totul la picioare, să te trezești în locul sărmanului Dionis al lui Eminescu. Când ești pe punctul să te crezi Dumnezeu, vum! Îți zboară scaunul și coroana și te faci una cu țărâna, din care ți-ai clădit castele de nisip.

Capul sus spre înaltul Cerului! Spre un Ideal! Asta cere de la noi Lilith în Săgetător! Încrederea și credința ne pot aduce acum mai mult decât am fi crezut noi că merităm. Trebuie să știm foarte clar spre ce aspirăm. Să ne fixăm ținta! Fără să ne pese de ce cred alții! Să dăm drumul săgeții din arc și să-l lăsăm pe Dumnezeu să găsească cea mai simplă și ușoară cale spre steaua de pe Cer dintr-a cărei strălucire ne luminăm viața. Lilith în Săgetător ne dă forța să atingem Cerul și să punem mâna pe steaua noastră norocoasă.

Lilith în Săgetător pentru fiecare zodie.
Ce vor judeca ceilalți la noi și în ce domeniu putem să aducem în realitate un ideal?

Berbec: relația cu Dumnezeu, relația cu Justiția, călătorii, aventuri, străinătate, studii superioare.

Taur: bani, moșteniri, afaceri, putere personală, banii partenerului, bani din asocieri, sarcină, transformare personală, spiritualitate.

Gemeni: cuplu, căsătorie, viață personală, dreptate, procese, asocieri, parteneriate.

Rac: viață profesională, muncă, relații cu colegii, sănătate, servicii aduse altora, rutină.

Leu: iubire, creativitate, copii, hobbyuri, timp liber, oratorie, prezență scenică, aprecieri, recunoaștere.

Fecioară: familie, siguranță și confort, reglarea unor conturi cu trecutul, schimbare de locuință, sentiment de acasă, găsirea altor rădăcini.

Balanță: relația cu frații, comunicare, rețea de relații, tranzacții comerciale, procese de schimb, schimbare a mentalității, călătorii, două direcții de viață.

Scorpion: bani, stimă de sine, relația cu timpul, valorificarea talentelor personale, rol de protector, capacitatea de a produce pentru sine și pentru alții.

Săgetător: decizii, alegeri ferme, starea de sănătate, schimbări de imagine, identitate, temperament, grijă față de propria persoană.

Capricorn: închiderea unor uși din trecut, acceptare, iertare, contact cu suferința personală sau cu suferința altora, credință, renunțare la încrâncenare, miracole.

Vărsător: planuri de viitor, popularitate, expunere publică, lucru în echipă, evenimente imprevizibile, mișcări fulgerătoare, viitor care se întâmplă acum prin grație divină, lovituri favorabile de destin în momente de cumpănă.

Pești: imagine publică, statut social, carieră, ieșire din starea de plafonare, salt profesional și social, integrare într-o nouă ierarhie, noi atribuții, ascensiune.



sursa:http://www.astrocafe.ro/articole/lilith-in-sagetator-14-februarie-9-noiembrie-2017-cine-scoate-sabia-de-sabie-va-pieri